Zwembad zomerklaar maken

Yes, het is weer bijna zomer! En u heeft een zwembad in de tuin, dus dat wordt weer heerlijk genieten in eigen tuin. Maar wanneer u wat dichterbij gaat kijken, ziet u dat het zwembad vies is en wel wat onderhoud kan gebruiken. U moet uw zwembad dus nodig eens zomerklaar gaan maken! Maar hoe eigenlijk? Wij geven u de beste tips voor het zomerklaar maken van uw zwembad, zodat u deze zomer weer optimaal van uw zwembad kan genieten.

Stap 1: het schoonmaken van uw zwembad

De eerste en belangrijkste stap in het zomerklaar maken van uw zwembad, is natuurlijk het schoonmaken ervan. Onderschat dit niet omdat u wellicht een bepaalde vorm van zwembadafdekking heeft; het zwembad kan altijd een goede schoonmaakbeurt gebruiken. Vergeet ook niet om uw zwembadafdekking goed schoon en droog te maken! Daarna kunt u beginnen met het schoonmaken van het zwembad. Verwijder eerst drijvend vuil uit het water met een schepnet. Verwijder vervolgens alle winterpluggen en reinig de skimmers. Ook kunt u de zwembadliner schoonmaken met speciale reiniger. Is het waterpeil gezakt tot onder de normale waterstand? Vul dit dan weer bij met leidingwater (niet met grond- of bronwater!).

Stap 2: de techniek van het zwembad weer inschakelen

Wanneer het zwembad weer schoon is en het water weer bijgevuld is, is het zaak om de techniek van het zwembad weer in te schakelen. Dit betekent dat u alle 0-ringen weer terug in de koppelingen moet plaatsen, alle aftappluggen en koppelingen weer vast moet draaien en de filters met water moet vullen. Hierna kunt u alle kranen openen zodat u de pomp aan kunt zetten.

Tijdens het inschakelen van de techniek van uw zwembad is het belangrijk om te controleren of alles nog goed werkt. Ontdekt u bijvoorbeeld ergens een lekkage? Dan schakelt u Waterwellness direct in om dit te repareren, zodat u uw zwembad alsnog zomerklaar kunt maken!

Stap 3: de waterbalans op orde brengen

Zijn er geen lekkages of andere obstakels die het zomerklaar maken van uw zwembad verhinderen? Dan kunt u verder met het op orde brengen van uw waterbalans. In de blog over het onderhoud van uw zwembad kunt u meer lezen over de juiste zuurtegraad en carbonaathardheid in combinatie met chloor.

Hulp nodig bij het zomerklaar maken van uw zwembad?

Loopt u tegen bepaalde zaken aan bij het zomerklaar maken van uw zwembad, zoals lekkages of slijtage van uw zwembadfolie? Dan neemt u natuurlijk contact op met Waterwellness. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om uw zwembad te bekijken en de mogelijkheden te bespreken. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 085-0717304 of door het contactformulier in te vullen!

Onze Projecten

Bekijk onze recente projecten

×