Zwembad onderhouden

Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus daarom is het onderhoud van uw zwembad erg belangrijk. Door uw zwembad goed te onderhouden, gaat deze een stuk langer mee en wordt het risico op lekkage een stuk kleiner. We geven u graag wat handige tips voor het onderhouden van uw zwembad, zodat u er nog langer van kan genieten!

Uw zwembad onderhouden: de beste tips

Het onderhouden van uw zwembad hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en hoeft ook zeker niet te veel tijd in beslag te nemen. Wanneer u steeds een klein beetje doet, kost het uiteindelijk weinig tijd en heeft u er toch veel profijt van! Daarom geven we u graag wat goede tips voor het onderhouden van uw zwembad.

Tip 1: een goed begin is het halve werk

Ja, een goed begin is ook het halve werk bij het onderhoud van uw zwembad. Het begint namelijk wanneer u het zwembad instapt! Zorg ervoor dat uw voeten schoon zijn en dat er geen modder, gras of zand meer aan zit. Wanneer dat wel het geval is, kan dat namelijk zorgen voor verstoppingen. Ook is het verstandig om niet het zwembad in te gaan wanneer u zich helemaal ingesmeerd heeft met zonnebrandcrème. Ook dit kan ervoor zorgen dat het putje of de leidingen verstopt raken.

Tip 2: maak regelmatig de zwembadfilter schoon

De zwembadfilter zorgt er natuurlijk voor de het water in uw zwembad schoon blijft, maar u moet er ook voor zorgen dat uw zwembadfilter schoon blijft! Anders kan deze verstopt raken en zal deze ook niet meer naar behoren functioneren. Niet alleen vuil hoopt zich op in de filter, ook kalkdeeltjes (naar gelang de hardheid van het zwembadwater). Daarom is het ook belangrijk dat u de zwembadfilter regelmatig ontkalkt.

Tip 3: wees voorzichtig met chemicaliën

Wanneer u in schoon en bacterievrij water wil zwemmen, gebruikt u natuurlijk chloor. Het is hierbij erg belangrijk dat u geen verschillende soorten door elkaar gebruikt, er kan dan namelijk een onprettige chemische reactie ontstaan! Daarnaast werkt chloor pas goed bij de juiste hardheid van het water en de juiste zuurtegraad. Het is namelijk belangrijk dat de zuurtegraad neutraal moet zijn (7.2 is ideaal), dan pas werkt chloor optimaal. De carbonaathardheid moet tussen de 100 en 150 Ppm zijn. U kunt de zuurtegraad en carbonaathardheid zelf meten met bepaalde testsets.

Tip 4: ververs regelmatig het zwembadwater

Het water is natuurlijk behandeld met chloor, maar toch kunnen bepaalde stoffen zich in het water ophopen. Vaak zijn dit zouten die ontstaan door de reacties tussen chloor en nitraat in het water. Het zoutgehalte kan alleen verlaagd worden door het zwembadwater af en toe te verversen. Doe dit niet in één keer, maar ververs om de paar weken zo’n 5 procent van het water.

Ondanks goed zwembad onderhoud toch renovatie of reparatie nodig?

Het goed onderhouden van uw zwembad zorgt er zeker voor dat problemen zich minder snel voordoen, maar het kan bepaalde defecten of slijtage natuurlijk niet voorkomen. Wanneer u uw zwembad toch wil laten renoveren, neemt u gewoon contact met ons op te bellen naar 085-0717304 of door het contactformulier in te vullen!

Onze Projecten

Bekijk onze recente projecten

×