Zwembad algenvrij maken

Wat is er nou lekkerder dan het hebben van een eigen zwembad? De mogelijkheid om tijdens warme dagen of na een lange werkdag even lekker in het water te plonsen is iets wat u met twee handen moet aanpakken. Het is dan natuurlijk fijn dat het water waar u in springt mooi schoon is, het is immers niet lekker als het water vol met dode insecten, bladeren, haren of groen is beslagen van de algen. Hoe kunt u nou uw zwembad algenvrij houden?

Een zwembad met algen schoonmaken

Als u een zwembad hebt, is de kans groot dat er op enig moment algen in uw zwembad ontstaan. Dat is natuurlijk vervelend, algen zijn immers niet prettig in een zwembad. Gelukkig is een zwembad gemakkelijk algenvrij te maken. Wij van Zwembad Renoveren weten hier alles van en kunnen u hier dan ook zeker bij helpen. 

Filters zijn cruciaal in het algenvrij maken van uw zwembad

Het belangrijkste instrument waarmee u het zwembad algenvrij kan maken is een filterpomp. Dit apparaat zorgt ervoor dat het water wat in het zwembad zit constant rondgepompt wordt, afhankelijk van het type zwembad en formaat filterpomp duurt het gemiddeld 4/5 uur voordat al het water door de filter is gegaan. Wees er dus ook niet bang voor om de filter minimaal 2 keer per dagen te laten draaien. De meest voorkomende keuzes zijn een cartridge filterpomp en een zandfilterpomp. Een cartridge filter is een stuk goedkoper, echter moet u de cartridge bij veel gebruik om de 2 weken vervangen. Het zand van een zandfilterpomp hoeft u maar eens in de 5 jaar te vervangen. Is uw pomp stuk? Aarzel dan niet om met ons contact op te nemen. Dit kunt u doen door te bellen naar 085-0717304 of door ons contactformulier in te vullen.

Zwembad algenvrij maken met chemicaliën

Door middel van chemicaliën zoals chloor kunt u bacteriën, schimmels en algengroei voorkomen, het chloor zorgt ervoor dat het water gedesinfecteerd wordt. Bacteriën en schimmels kunnen gevaarlijk zijn voor de gebruikers van het zwembad, groene algen zijn dat in principe niet (Let op! blauwalgen zijn dat wel) maar het is niet fijn om zo’n vieze groene laag op uw water te hebben. Chloor werkt het beste als het water een bepaalde zuurgraad heeft, deze moet tussen de 7,2 en 7,6 liggen. Dit kunt u meten met een teststrip, als de pH-waarde te hoog of te laag is moet u met andere middeltjes deze naar het juiste niveau brengen voordat het chloor toegevoegd wordt.

Neem groeifactoren weg om je zwembad algenvrij te maken

U kunt algengroei ook voorkomen door ervoor te zorgen dat er geen gunstige omstandigheden ontstaan. Algen groeien een stuk sneller als het zwembad voor een lange tijd warmer is dan 28 graden of hoger, Ook hebben ze zonlicht nodig om te groeien, ze voeden zich namelijk via fotosynthese. Door het zwembad in een schaduwrijk gebied te leggen en door ervoor te zorgen dat het water nooit te lang te warm wordt voorkomt u al veel algengroei.

Algen laten verwijderen uit uw zwembad? Wij kunnen u helpen!

Heeft u te maken met algen in uw zwembad en wilt u uw zwembad schoonmaken en de algen laten verwijderen uit uw zwembad? Dan kunt u zeker bij Zwembad renoveren terecht. Wij weten precies waar de algen in uw zwembad vandaan komen en hoe we die algen moeten verwijderen. Dat betekent dat we uw zwembad niet alleen algenvrij kunnen maken, maar ook dat we actief iets tegen de algengroei kunnen doen. Bent u benieuwd hoe we u kunnen helpen met het algen verwijderen uit uw zwembad? Neem dan contact op met ons en laat vandaag nog de algen verwijderen uit uw zwembad. 

Onze Projecten

Bekijk onze recente projecten

×