Waarom u een kapotte zwembad filter gelijk moet vervangen

Een zwembad filter is misschien wel het belangrijkste onderdeel van uw zwembad. Het zorgt er namelijk voor dat er constant vuiligheid uit het water gehaald wordt, als dat niet gebeurt dan wordt uw zwembad een kweekvijver voor algen, bacteriën en schimmels. Het zorgt er dus voor dat het water mooi schoon is en blijft, wat goed is voor alle gebruikers. Wij vertellen er nog wat meer over.

Hoe vaak moet u het zwembadwater filteren?

Afhankelijk van waar het zwembad ligt en hoeveel het zwembad gebruikt wordt moet u ervoor zorgen dat het water genoeg gefilterd wordt. Het is belangrijk dat u een filter voor uw zwembad kiest op de basis van de grootte van het zwembad en de capaciteit van de filterinstallatie. Het is belangrijk dat het water elke 4 of 5 uur volledig door de filter is gegaan. 

Soorten zwembad filters

Op het gebied van filters voor zwembaden heeft u twee soorten filters waar u uit kunt kiezen, de zandfilters en cartridge filters.

  • Zandfilters. Dit type filter is niet voor niets de populairste en meest kwalitatieve filter die voor zwembaden gebruikt wordt. Zwembadfilters brengen naast een uitstekende filtering ook nog een goede ontsmetting met zich mee, ook kunnen ze sneller filteren dan een cartridge filters. Hierdoor heeft u uiteindelijk ook minder chemicaliën nodig om het water schoon te houden. Zandfilters zijn ook nog eens beter te combineren met dergelijke installaties zoals een warmtepomp. Qua onderhoud heeft u best wel wat te doen, hoewel u het filterzand van het zwembad eens in de 5 jaar moet vervangen wordt er wel aangeraden om het regelmatig terug te spoelen. 
  • Cartridge filters. Deze filters zijn een stuk goedkoper dan zandfilters en ze maken gebruik van patronen om het water mee te reinigen. Deze cartridge filters zijn ideaal om kleine zwembaden te reinigen, de reden waarom ze minder snel voor grote zwembaden worden gebruikt is omdat u er een stuk meer onderhoud aan hebt. U moet deze patronen namelijk zeer regelmatig vervangen en u kunt er algengroei nooit helemaal mee uitsluiten aangezien ze een minder fijne filtratie hebben. 

Zwembad filter vervangen

Is uw filter kapot? Laat deze dan ook gelijk door ons vervangen. Als u dat niet doet kan het water, zeker tijdens warme dagen, heel snel vies worden. Dit kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid van de gebruikers. Misschien heeft u nog wel meer gebreken of slijtages aan uw zwembad, wij zijn gespecialiseerd in het renoveren van zwembaden. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 085-0717304 of door het contactformulier in te vullen!

Onze Projecten

Bekijk onze recente projecten

×