Informatie over: zwemwater schoonhouden

Het is belangrijk om het zwemwater schoon te houden, het is voor zowel de gebruikers als voor alle onderdelen van het zwembad prettiger. Als er lange tijd te veel viezigheid of algen in het water zit kunnen ook delen van de filters en de pomp verstopt raken, hierdoor kunnen ze uiteindelijk kapot gaan. 

Het is belangrijk om het zwemwater schoon te houden, het is voor zowel de gebruikers als voor alle onderdelen van het zwembad prettiger. Als er lange tijd te veel viezigheid of algen in het water zit kunnen ook delen van de filters en de pomp verstopt raken, hierdoor kunnen ze uiteindelijk kapot gaan. 

Reinigen van het zwembad

Het schoonmaken van uw zwembad begint natuurlijk bij het reinigen van de bodem en de wanden. Als u dit niet regelmatig doet dan zal er op ten duur kalk en andere viezigheden gaan hechten, dit kan uiteindelijk invloed hebben op de kwaliteit van uw afdekking, of het nou zwembadfolie of tegels is. U kan de bodem en de wanden schoonmaken door gebruik te maken van een zwembadstofzuigers of ouderwets door een sponsje. Er zijn tegenwoordig ook zwembadstofzuigers die een eigen filterzak hebben, deze hoeft u dan niet aan te sluiten op de pomp. Voor de mensen die wat meer budget hebben, dan kunt u ook een robot kopen, echter kunnen deze alleen maar de bodem van het zwembad reinigen en schoonmaken. Door het zwembadfolie of de tegels met de juiste producten schoon te maken reinigt u zowel het oppervlak en geeft u het een beschermlaag, goed voor de levensduur van uw zwembad dus. 

Zwembad schoonmaken door viezigheid weg te halen

Grote objecten zoals bladeren en takjes zijn slecht voor de kwaliteit van het water. Gelukkig kunt u deze relatief makkelijk uit een zwembad verwijderen. Door gebruik te maken van een telescopische schepnet is dit een fluitje van een cent. Let er ook altijd op dat de skimmer regelmatig geleegd wordt, hier blijven vaak bladeren en andere viezigheden in zitten. 

Houd het water in een goede conditie

Het is ook belangrijk dat het water zelf in een goede conditie blijft, hiervoor zijn er een aantal waardes heel belangrijk, namelijk chloor, alkaliniteit en de pH-waarde. Wanneer deze waardes wat afwijken kunt u bepaalde producten aan het water toevoegen om deze weer op het juiste niveau te krijgen. Op ten duur zullen er verschillende zouten gevormd worden door de chemische relatie tussen het chloor en de nitraten. Hierdoor moet u het water verversen, zeker in de zomer wordt het aangeraden ongeveer 5% van het water te verversen. In de zomer verdampt water veel sneller waardoor de zouten achterblijven, dit proces kunt u wat afremmen door gebruik te maken van een afdekking

Zwembad renovatie

Als u afdekking, filter, pomp of zwembadfolie kapot is kan dat al zeer snel gevolgen hebben voor de kwaliteit van het zwembad. Zeker bij een oud zwembad wordt het dan aangeraden om het zwembad te laten renoveren, zo kunt u er weer jaren tegen. U kan contact met ons opnemen door te bellen naar 085-0717304 of door het contactformulier in te vullen!

Onze Projecten

Bekijk onze recente projecten

×