Informatie over: zwembad schoonmaak

Er is niets lekkerder dan op een warme dag een frisse duik in uw eigen zwembad te kunnen nemen. Om dat te kunnen blijven doen, is onderhoud van het zwembad noodzakelijk. Zo blijft het water helder en schoon en wordt ook de levensduur van het zwembad en de techniek verlengd.

Wat valt onder het onderhoud

Wanneer u bij ons aanklopt voor het schoonmaken en onderhouden van uw zwembad, zorgen wij ervoor dat het water van uw zwembad altijd op zijn schoonst is. Daarbij krijgt de gehele techniek van uw zwembad een grote onderhoudsbeurt. Hierbij vervangen we slijtage gevoelige onderdelen, zoals doseerslangen. Ook kunnen wij de kwaliteit van uw water testen, zodat u zeker weet dat u in het beste water zwemt.

Het reinigen van uw zwembad

Het schoonmaken van een zwembad kan een behoorlijk rotklusje zijn. Zeker als u een buitenzwembad hebt en daarvoor nog niet over de juiste zwembadafdekking beschikt. Toch is het belangrijk om dit in het zomerseizoen goed bij te houden. Wanneer u in vies water zwemt, kan dat vervelende ziektes of huidaandoeningen met zich meebrengen. 

De bodem van uw zwembad schoonmaken

Uw zwembad wordt voor het grootste deel schoongehouden door de filterinsinstallatie. U kunt hier eventueel een bodemzuiger op aansluiten, waarmee u het vuil van de bodem zuigt en dit in het filter terecht komt. Het is hierbij wel belangrijk dat u met enige regelmaat het filtermandje en het filter zelf schoonmaakt. Hebt u een wat groter budget? Dan kunt u ook een automatische bodemzuiger met eigen vuilfilter aanschaffen.

Het zwembadwater reinigen met chloor

Naast het filteren, is een beetje chloor in het water ook erg belangrijk. Hiermee voorkomt u bacteriën, schimmels en groenalgen en desinfecteert u het water. Om het chloor zijn werking te laten doen, moet het water een pH-waarde hebben van tussen de 7,2 en 7,6. Zo blijft uw water heerlijk schoon, maar hebt u geen last van een te grote hoeveelheid chloor.

Het zwembad schoonhouden

Wilt u uw zwembad schoonhouden, zonder daar al te veel werk aan te hebben? Dan kunt u natuurlijk iemand inhuren die, in het zwemseizoen, wekelijks uw zwembad schoon komt maken. Deze persoon ‘stofzuigt’ het zwembad en schept de bladeren uit het bad. U kunt er ook voor kiezen om een zwembadafdekking aan te schaffen. Wanneer u deze sluit als u het zwembad niet gebruikt, komt er een stuk minder vuil in het bad en hebt u, logischerwijs, minder werk aan het schoonhouden ervan.

Een grondige schoonmaakbeurt

Als u graag wilt dat uw zwembad eens grondig schoongemaakt wordt, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn gespecialiseerd in het schoonmaken en onderhouden van zwembaden en kunnen dan ook het beste werk leveren. Ook als u op zoek bent naar meer informatie, of als u wat tips wilt over het schoonhouden en onderhouden van uw zwembad, kunt u altijd bij ons terecht.

Onze Projecten

Bekijk onze recente projecten

×